Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZATÜRRE VAKALARI ARTIYOR!

İskenderun Palmiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Fırat Uygur, zatürre sebepleri, belirtileri ve tedavisiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
ZATÜRRE VAKALARI ARTIYOR!

Zatürrenin en sık görülen belirtilerini açıklayan Uzm. Dr. Fırat Uygur, “Zatürre yani Pnömoni; akciğer dokusunun iltihaplanmasıyla ortaya çıkan ciddi bir solunum yolu enfeksiyonudur. Bu enfeksiyon, bakteriler, virüsler, mantarlar veya diğer mikroorganizmalar tarafından tetiklenebilir. Yüksek ateş, nefes darlığı, baş ağrısı, kas ağrıları, titreme ve terleme, öksürük, yorgunluk ve halsizlik, hızlı nefes alıp verme, mide bulantısı ve kusma, göğüs ağrısı, zatürrenin en önemli belirtileridir” açıklamasında bulundu.

Zatürrenin Tedavisi Nasıldır?

Zatürrenin tedavi ve korunma yöntemlerinden söz eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fırat Uygur, “Zatürrenin tedavisi, hastalığa neyin sebep olduğuna ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak değişir. Antibiyotikler, antiviral ilaçlar, ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar kullanılır. Ağır vakalarda hastaneye yatış gerekebilir. Oksijen tedavisi, damar yoluyla sıvı ve ilaç verilmesi gerekebilir. Bu nedenle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların zatürreye karşı daha dikkatli olmaları gerekir. Zatürrenin önlenmesi için grip ve zatürre aşıları da etkili bir yöntemdir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.