Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAŞA VAROL ATATÜRK

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 23 Temmuz 1939’da Hatay’ın Ana Vatana katılışının 85. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
YAŞA VAROL ATATÜRK

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 23 Temmuz 1939’da Hatay’ın Ana Vatana katılışının 85. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Rektör Depci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Medeniyetler beşiği, kadim kentimiz Hatay bundan 85 yıl önce Türkiye Cumhuriyet’inin bir parçası oldu. Coğrafi bir birleşmenin ötesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ söylemindeki karar ve azimliliğin somut bir göstergesidir. Yüzyıllar barış ve hoşgörünün hâkim olduğu bu toprakların diplomatik bir zafer ile ana vatana katılması dünyada eşine az rastlanır bir başarıdır.

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Kırk Asırlık Türk Yurdu düşman elinde esir kalamaz’ diyerek başlattığı diplomatik sürecin sonunda vatanseverlik kazanmıştır. Bugün bizler aynı vatan sevgisi, şanlı tarihimize ve değerlerimize sahip çıkma bilinci ile buradayız. Millet olarak birlik olmanın ne olduğunu tüm dünyaya defalarca gösterdik. Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı olmadan eşsiz bir mozaiğin parçaları olmayı başardığımız bu topraklarda aziz Türk Milleti daha nice yüzyıllar var olacaktır.

Bu şehre gönül vermiş, ikinci memleketi bilmiş bir Rektör olarak Hatay’ımızın ana vatana katılmasının yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda çabalamış herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.