Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTSO'DAN ÜYELERİNE ÖNEMLİ DUYURU!

İTSO’dan Üyelerine Duyuru:

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
İTSO'DAN ÜYELERİNE ÖNEMLİ DUYURU!

Değerli Üyelerimiz,

24.07.2024 tarihli ve 21 sayılı Odamız Meclis Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, aşağıdaki uygulamalar yürürlüğe girecektir:

1. Oda Kaydı Askıda Olan Gerçek Kişi Şahıs İşletmeleri Hakkında:

• Vergi dairesinde kayıt durumu pasif olan, Odamızda ise borçlarından dolayı askıda bulunan gerçek kişi şahıs işletmelerinin oda aidat borçları silinecek ve kayıtları, 02.12.2024 tarihi itibariyle re'sen kapatılacaktır. Kapatma işlemi, Odamız Sicil Birimi ve Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

• Kapatma işlemi sırasında oluşan ticaret sicili harçları Odamız bütçesinden karşılanacaktır.

• Vergi dairesinde pasif durumda olmasına rağmen Odamızdaki kaydını kapatmak istemeyen üyelerimiz, 29.11.2024 mesai bitimine kadar aidat borçlarını ödemek ve yazılı talepte bulunmak suretiyle kayıtlarını aktif tutmaya devam edebileceklerdir. Bu durumda re'sen kapatma işlemi yapılmayacaktır. (Yazılı talepte bulunacak kişiler başvurularını kendileri yapmalıdır)

2. Depremden Etkilenen Üyelerimiz

06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle vefat eden, ticaret sicilinde kayıtlı iş yeri adresi ağır hasar gören veya yıkılan, bu nedenle vergi dairesindeki kaydını kapatan ya da kapatmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin oda aidat borçları silinecek ve kayıtları kapatılacaktır.

Kapanış işlemleri için başvuru sahiplerinin, durumlarını belgeleyerek en geç 29.11.2024 tarihine kadar bizzat veya varisleri aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir.

Bu durumda olan tüzel kişiler, Türk Ticaret Kanunu’nun tasfiye ve terkin hükümleri çerçevesinde kapanış işlemlerini yapacak olup, ticaret sicili harçları başvuru sahibi tarafından ödenecektir.

Önemli Hatırlatma

Yukarıdaki düzenlemelerden yararlanmak isteyen üyelerimizin, belirtilen süreler içinde Odamıza başvurmaları gerekmektedir. Başvuruların süresi içinde yapılmaması durumunda, belirtilen düzenlemelerden faydalanılamayacaktır.

Sorularınız ve başvurularınız için Odamızla iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.