Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belen’de Alıç Meyvesinin İlk Hasadı Gerçekleşti.

Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Benlidere Mahallesi'nde yılın ilk alıç meyvesi hasadı, yerel üretici Abdulkerim Kahlar’ın bahçesinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
Belen’de Alıç Meyvesinin İlk Hasadı Gerçekleşti.

Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Bozkurt ve Belen İlçe Müftüsü Hamza Köse, hasat etkinliğinde yer aldı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül etkinlikte yaptığı açıklamada, alıç meyvesinin bölge için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Başkan Gül, alıç meyvesinin besin değeri yüksek ve katma değerli bir ürün olduğunu belirterek, “İlçemizde yaklaşık 1000 dönümlük bir arazide yetiştirilen alıçtan toplamda 800 ton ürün alıyoruz. Tarlada kilosu şu anda 200 liradan satılan bu ürün, çiftçilerimiz için önemli bir ekonomik değer taşıyor” dedi.

Gül, Hatay İl Tarım Müdürlüğü'nün alıç üreticilerine büyük destek verdiğini ifade ederek, “Son üç yıldır İl Tarım Müdürlüğü çiftçilerimize fidan desteği sağlıyor ve bu yıl 5000 aşılı fidanı hibe olarak verecek. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurarak gerekli yardımı alabilirler” şeklinde konuştu.

Alıç meyvesinin ihracata yönelik bir ürün olduğunu belirten Gül, “Alıç meyvesinin özel aroması ve sağlık faydaları nedeniyle tüccarlar bu ürünü yurt dışına pazarlıyor. Özellikle kalp rahatsızlıklarında tüketilen alıç, kalp kaslarını güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bölgedeki çiftçilerimizin bu katma değeri yüksek ürünü tarlalarına ekmelerini teşvik ediyoruz ve belediye ile İl Tarım Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği sağlayacağız” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.