Vali Masatlı Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 2023-2024 Eğitim – Öğretim Yılı birinci dönem sonu münasebetiyle okullarda gerçekleştirilen Karne Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 02:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 02:45
https://www.flashgazetesi.net/

Hatay'ın Defne ilçesi Aşağıokçular İlkokulu ile Antakya ilçesi Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulunda karne dağıtım törenine katılan Vali Masatlı, okul bahçesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. 

Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve çok sayıda velileriin de katılımıyla gerçekleştirilen Karne Dağıtım Töreni’nde Vali Masatlı; öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yaşadıkları heyecana ortak oldu.

Coşku ve heyecanın iç içe olduğu törende, yaşanılan yüzyılın afetinde en ağır hasarı ilimizin almasına rağmen Devletimizin gücü ve Valiliğimiz bünyesindeki kurumlarımızın 7/24 esaslı gayretli çalışmalarıyla 2023-2024 Eğitim – Öğretim Yılı akademik takvimi doğrultusunda öğrenci ve öğretmenlerimizin sınıflarına kavuşturulduğunu hatırlatan Valimiz, “Depremin sonuçları itibarıyla oluşan zorlu şartlarda öğrenci, öğretmen ve velilerimizin özverili gayretleri her türlü takdirin üstündedir. Bu bakımdan fedakârlıkla dolu bir dönemi geride bıraktık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Hayatın bahşedilmiş bir yolculuk; eğitimin de  bu yolculukta önümüzü aydınlatan,  insanoğluna  hakikati aramada imkânlar sunan büyük bir kılavuz olduğunu vurgulayan ve “Hayatımızın her safhasında karşımıza çıkan zorluklar, sadece bizi güçlendiren adımlardır. İyi bir eğitim; bize, sorunlara farklı perspektiflerden bakabilme yeteneği kazandırır. Unutmayın ki; bilgi güçtür, ancak bilgiyi doğru ve etik bir şekilde kullanmak, gerçek bir bilgeliktir.” diyen Valimiz, öğrencilerimizin öğretmenlerinin liderliğinde ve rehberliğinde edindikleri insanî ve teorik tüm kazanımları, usanmadan büyük bir sabırla hayatlarına tatbik ettiklerinde Türkiye’mizin geleceğinin de  teminat altına alınmış olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Çalışkanlığınıza, sabrınızı ekleyerek yarıyıl tatiline giriyorsunuz. Başarının bir bütün olduğunu ve uzun süre devam ettirilmesi gerektiğini bilmelisiniz.  Bu tatilde dinlenin, okuyun; imkânlar dahilinde gezin, araştırın. İç dünyanızı ve insanî değerlerinizi daha ileriye taşıyın.

Tablet, telefon, bilgisayar, televizyon gibi teknolojik cihazları bu değerlerinizi ileriye taşımak için kullanmaya özen gösterin."

Ülkemizin geleceğine sahip çıkacak gençlerimizi yetiştirerek  değer üreten ve insan inşa eden kıymetli öğretmenlerimizin iyileşme sürecimizde ilimize, insanımıza ve ülkemize ışık ve umut olduklarını kaydeden Valimiz; “Öğretmenlerimizin varlığı, çalışkanlığı ve rehberliğinde  hem yaralarımızı hızla saracağımızdan hem de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdaki hayallerimizi gerçekleştirip ülkemizi, daha ileriye taşıyacağımızdan hiç şüphem yok.”

Velilere de bu süreçte verdikleri destek için teşekkür eden Vali Masatlı, daha sonra sınıflara geçerek öğrencilerimizin karnelerini dağıtıp günün hatırası olarak öğrencilerimize hediyelerini takdim etti. Herkesin sağlıklı, mutlu ve keyifli bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni etti.