CHP’li Güzelmansur, içinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, belediye bürokratları, AKP Hatay Milletvekilleri ve CHP Hatay Milletvekillerinin bulunduğu heyetle Harbiye Şelalesi'nin olduğu bölgede inceleme yaptıklarını ve düzenlenen toplantılar neticesinde bu bölgede restorasyon yapılmasına ilişkin karar alındığını söyledi.
Güzelmansur alınan karar sonrasında, 9 Eylül’de Hatay Valiliği’nden gelen mesajda “Harbiye Şelaleleri Bölgesi Mekânsal Düzenlemeler ve Su Yönetimi Projesi protokolünün 11 Eylül’de imza töreninin düzenleneceğinin” söylendiğini, ancak 13 Eylül’de gelen mesajda” protokol imza töreninin ileri bir tarihe ertelendiğinin” bilgisinin verildiğini anlattı.
Restorasyon Projesi Siyasi Rantamı Kurban Gidiyor?
Güzelmansur erteleme mesajı sonrası restorasyon işinin tam bir sessizliğe büründüğünü söyleyen Güzelmansur şöyle konuştu: “Siyasi rant yüzünden bu restorasyon projesinin rafa kaldırıldığı söyleniyor. Ben buna inanmak istemiyorum. Bu doğal güzelliğin, bu antik güzelliğin siyasete, ranta hiçbir Hataylının kurban etmeyeceği inancını taşıyorum. Bu şelale tüm Hataylılarındır. Sahiplenmek, korumak, güzelleştirmek, restore etmek de tüm Hataylılara düşer.
Biz bu şiarla hareket ettik. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle konuyu sahiplendik. Harbiye şelaleleri restorasyon işi AK Parti Hatay milletvekilleri tarafından da müjdelendi.
Bu protokol ne zaman imzalanacak, vaz mı geçtiniz, vazgeçtiyseniz neden vazgeçtiniz, ne zaman yapılacağı belirsiz olan bir projeyi neden müjdelediniz.”
Söz konusu protokolün bir an önce imzalanması ve restorasyonun başlaması gerektiğini söyleyen Güzelmansur, "Harbiye Şelalesi, bölge insanının geçim kaynağında önemli bir yere sahip. Şelaleyi görmek için il dışından çok sayıda misafir ilimize geliyor. Alınan kararlar neden uygulanmıyor? Şelalenin restorasyonunun bir an önce yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.