Başkan Savaş TGRT Ana Haber'de Hatay Gündemini Değerlendirdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın anavatana katılışının 79. yıldönümü etkinliklerinin yapıldığı alanda TGRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
https://www.flashgazetesi.net/
 Hatay için çok anlamlı olan bugünde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Milli mücadelemiz Hatay Dörtyol’da başladı ve 1939’da Hatay’ın da anavatana katılmasıyla son buldu. Hatay 1918’den sonra 20 yıl kadar Fransız işgalinden kurtulmak için mücadele verdi. Hatay kurtuluşundan itibaren her yıl 1 metre artan künefe yapıyoruz. Bu yıl 79. yılımız ve 79 metre künefe hazırladık. Halkımızla paylaşıyoruz. Hatay’da yalnızca tatlılar yok 600 civarında yemeğimiz de var. Hatay Ekim ayında UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edildi. Hatay tescillenmiş lezzetleri olan bir il. Hem yemeklerimizle hem de tatlılarımızla dünyaya lezzet katıyoruz. Sadece yemeklerimiz değil insanlarımız da çeşitli ve lezzetlidir. Sevgi üreten ve gökkuşağı gibi renkli bir şehir Hatay. 7 yıldır savaşın gölgesinde olmasına rağmen birliğini bütünlüğünü de bozmayan bir şehir. Ülkemiz ve şehrimize gurur duyacak bu güzellikleri paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Hatay serhat şehri Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altına umutlu ve mutlu bir şekilde yaşamaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

HATAY DEĞERLERİNİ DÜNYAYLA PAYLAŞACAK

 

Başkan Savaş Hatay’ın önemli kazanımlarından biri olan EXPO 2021’e dair de açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş, ”Asya ve Avrupa’da endemik çeşitlilik olarak en fazla çiçek Hatay’da var. 3000 civarında çiçeğin 2500’ü yalnızca Hatay’a özgü bitkiler. Aynı zamanda 3 semavi dinimizin dualarını, ayetlerini EXPO alanında çiçeklerle göstereceğiz. 850 çeşit tıbbi ve aromatik bitkimiz var. Bunların da marka değerini yükselteceğiz. Ve bu bitkilerimizi tüm dünyaya tanıtacağız. Hatay’ı turizm ve ticaret kenti yapmak için Hatay Deniz Otobüsü seferlerimizi başlatarak Kıbrıs, Beyrut ve Mersin’e seyahat imkânı sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.